Frambozen-yoghurtijs

Frambozen-yoghurtijs

voor 3 à 4 personen

  • 50 cl yoghurt
  • 300 g (diepvries) frambozen
  • 20 cl room
  • 150 à 200 g (riet)suiker
  • 1 ei + 2 eidooiers
  • 20 g lavendelsiroop
  • 20 g honing
  • 15 cl slagroom
  • muntblaadje

Klop yoghurt, room en suiker tot een luchtig mengsel en meng er de frambozen door.
Als de frambozen wat stuk gaan krijgt het yoghurtijs een mooie gemarmerde kleur.
Plaats in de diepvriezer en roer om het half uur zeer goed om.
Zorg dat je het ijs aan de kanten ook goed mee omroert.
Zo vermijd je het ontstaan van grote kristallen en krijg je een fijne structuur.
Herhaal het omroeren 4 keer.
Na 2 uur in de diepvriezer heb je een half bevroren yoghurtijs.
Garneer met een muntblaadje en een framboos.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug