Sorbet van frambozen en blonde trappist

  • ½ liter blonde trappist
  • 250 g frambozen, gebruik buiten het seizoen diepvriesframbozen
  • sap van 1 citroen
  • 450 g suiker
  • 1 dl room
  • 250 g frambozen

Pureer de frambozen met 200 gram suiker tot een gladde coulis of maak gebruik van kant en klare diepvries frambozencoulis.
Breng het bier aan de kook en laat hierin de rest van de suiker oplossen en wat inkoken tot stroperig.
Voeg de frambozencoulis en citroensap toe aan het bier, meng alles goed, laat afkoelen en vervolgens in de koelkast door en door koud worden.
Draai er in de ijsmachine ijs van en voeg zodra het ijs begint te worden, terwijl de machine blijft draaien, de room toe.
Verdeel de frambozen over dessertcoupes en leg daarop een paar bolletjes van het ijs, garneer met een framboos.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug