Frambozenijs (vruchtenijs) - I

frambozensorbet (5K)

  • 1370 g frambozenpuree (10% suiker)
  • 785 g suikerstroop 27° Bé
  • hoeveelheid water aanvullen tot 17° Bé (± 330 g)
  • 15 g Perfrutta 10 (= emulgator/stabilisator)

Perfrutta vermengen met een klein beetje dextrose.
Mengsel oplossen in een klein beetje frambozenpuree.
Vermeng de frambozenpuree met de suikerstroop en water.
Controleer of de mix op 17° Bé is.
Dan het emulgator/stabilisator mengsel er goed doorheen roeren.
Hygiënisch afgedekt met plastic folie in de koeling plaatsen tot het moment dat je van de mix ijs gaat draaien in de machine.


Frambozenijs - II

  • 250 g frambozenpuree
  • 250 cc siroop
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen toe
  • suikersiroop
  • 125 cc ongeklopte gekoelde room

De frambozenpuree vermengen met de siroop, voeg het sap van de sinasappel en citroen toe.
Vereist suikergehalte 16 - 18 %, voeg zoveel siroop of gekookt en afgekoeld water toe totdat het gewenste suikergehalte bereikt is.
Voeg de ongeklopte gekoelde room toe.
Het mengsel koelen en bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.

Bron: Astrid Veltman

Terug