Druiven-sorbetijs

voor 2 personen

  • 20 cl rood druivensap
  • 25 g suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 50 g blauwe druiven

Voorbereiden
Breng het druivensap met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
Roer het citroensap erdoor.
Laat het mengsel afkoelen en doe het in een diepvriesdoosje.
Laat het in ± 4 uur bevriezen.
Roer het ijsmengsel elk half uur goed door.
Was de druiven en halveer ze.
Verwijder de pitjes.

Bereiden
Schep kleine bolletjes druivenijs in 2 coupes en rangschik de druiven ertussen.

Magnetron
Doe het druivensap met de suiker in een schaaltje en verhit het onafgedekt
± 2½ minuut op vo1 vermogen tot de suiker is opgelost.

Wijntip
Moscato d'Asti is een licht mousserende witte wijn met een druivige smaak.
Verrukkelijk bij het druiven-sorbetijs.

Bron: Astrid Veltman

Terug