Coupe Dame Blanche

coupedameblanche (8K)

  • vanilleijs *
  • chocoladesaus
  • slagroom, ijswafel
  • 150 g pure chocolade
  • 75 cc witte wijn
  • 15 cc crême de cacao
  • 25 g suiker
  • room
  • minttakje
  • nougatine kruimels

Chocoladesaus:
Breek de chocolade in een steelpannetje.
Laat de chocolade au bain-marie (= warm waterbad) smelten.
Als de chocolade vloeibaar is voegt men de witte wijn en de crême de cacao toe.
Opnieuw verwarmen en dan nog de suiker toevoegen.
Als men de saus wat romiger wil serveren kun je nog een klein scheutje room toevoegen.
Warm serveren.

Zorg voor goed gekoelde ijscoupes.
Onderin een bolletje vanille-ijs.
Hierover schenkt men de chocoladesaus.
Dan garneren met een rozet slagroom.
Hierop een tweede bol vanille-ijs.
IJswafel in de slagroom steken.
Garneren met een minttakje en nougatine kruimels.

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug