Chocoladesymfonie

    • voor het biscuitdeeg
  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 120 g bloem
    • voor de bavarois
  • 100 g bittere chocolade
  • 3 dl melk
  • 3 eieren
  • 130 g suiker
  • 20 g bloem
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 dl slagroom
    • voor het ijs
  • 200 g pure chocolade
  • 3 ½ dl water
  • 150 g suiker
  • 50 g glucose
    • voor de chocolademousse
  • 200 g witte chocolade
  • 100 g suiker
  • 4 eiwitten
  • 2 ½ dl slagroom

Splits voor het biscuitdeeg de eieren.
Klop de eidooiers met 100 gram suiker dik en luchtig.
Klop de eiwitten stijf met 20 gram suiker.
Spatel het eiwit door het dooiermengsel en schep hier luchtig de gezeefde bloem
door.
Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de deegplak in een
voorverwarmde oven (200 °C) in 10 minuten gaar.
Af laten koelen.
Snijd de deegplak in repen en bekleed vier kleine ronde vormpjes hiermee.
Vul de bakjes met de chocoladebavarois.
Smelt voor de bavarois de chocolade in de melk en breng het geheel vervolgens aan
de kook.
Week de gelatine in ruim koud water.
Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop de bloem hierdoor.
Klop het dooiermengsel door de melk.
Laten binden.
Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde vla.
Door en door koud laten worden Los voor het ijs de suiker, chocolade en glucose op
in heet water.
Af laten koelen en met een ijsmachine van dit mengsel ijs maken.
Klop voor de chocolademousse de eiwitten met de suiker stijf.
Klop de slagroom eveneens stijf.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de room door de chocolade en laat de mousse
in de koelkast opstijven.

Bron: Astrid Veltman

Terug