Chocolade-ijs - I

  • ¾ l melk
  • 225 g suiker
  • 125 g bittere chocolade, grof geraspt

Breng in een pan de melk aan de kook en los er al roerend de suiker in op.
Roer de chocolade erdoorheenen laat deze helemaal oplossen.
Laat het mengsel afkoelen en laat het bevriezen in de ijsmachine.

Bron: Astrid Veltman


Chocolade-ijs - II

  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 theel. maizena
  • ½ l melk
  • 50 g cacaopoeder

Breng de melk aan de kook.
Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.
Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.
Los de cacao op in de melk.
Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.
Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.
Laat de massa afkoelen en doe hem in de ijsmachine.

Bron: Astrid Veltman


Chocolade-ijs - III

  • 125 g chocolade, geraspt
  • 1 dl water
  • 500 cc melk
  • 1 vanillestokje
  • 125 g suiker
  • 4 eidooiers

Laat 125 g geraspte chocolade in 1 dl water smelten; 500 cc kokende melk toevoegen waarin je een vanillestokje hebt laten trekken.
Roer 125 g suiker met 3 of 4 eierdooiers tot het mensel een lint vormt en voeg dan het kokende melk/chocolademengsel toe, volg verder het basisrecept.

Terug