Chocoladebrownies met mango-yoghurtijs

chocoladebrownies (5K)

  • 125 g pure chocolade
  • 175 g boter
  • 4 eieren
  • 150 g bruine suiker
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 vierkant bakblik van 20 cm
  • bakpapier
    • ijs *
  • 1 dl slagroom
  • 100 g bruine suiker
  • 300 g verse mango
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 dl volle yoghurt

Verwarm de slagroom, los de suiker erin op en laat het mengsel afkoelen.
Schil de mango’s, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees.
Meng de vruchtenpuree met citroensap, yoghurt en het afgekoelde roommengsel.
Schep de massa in een laag schaaltje en laat het in de diepvriezer ca. 3 uur bevriezen.
Schep regelmatig om zodat de vorming van grote ijskristallen wordt voorkomen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed het bakblik met vetvrij bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze met de boter au bain-marie.
Klop de eieren en de suiker tot een zachte romige massa (5 minuten met de mixer).
Roer het chocolademengsel erdoor en spatel daarna het meel erdoor.
Giet het mengsel in het bakblik en zet het 25 minuten in het midden van de oven.
Het gebak is gaar als het aan de randen iets droog wordt.
Laat het afkoelen in de vorm.
Snijd het daarna in vierkante stukken.
Presenteer deze met bolletjes mango-yoghurtijs.

Tip

Bron: Milieudefensie

* (Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug