Chocoladebouillon met stracciatella-ijs

  • 50 cl water
  • 100 g pure chocolade 70%
  • 25 g rietsuiker
  • 35 g koffielikeur
  • 50 g melkchocolade
  • 4 bollen stracciatella-ijs *
  • 15 cl slagroom
  • 20 g poedersuiker
  • 4 topjes munt

Verwarm in een pan het water met stukjes pure chocolade, rietsuiker en de koffielikeur tot ca. 40 °C (de temperatuur van een lekker heet bad).
Roer met een garde tot alle ingrediënten zijn opgelost.
Laat afkoelen in de koelkast.
Maak een fijne theedoek nat en wring hem goed uit.
Hang de theedoek in een zeef, boven een hoge pan.
Giet de chocoladebouillon in de doek en laat dit uitdruppelen tot het grootste deel is gezeefd en er een dikke massa in de zeef over blijft.
Neem de zeef voorzichtig van de pan en was de doek meteen uit.
Hak de melkchocolade met een groot mes in kleine brokjes.
Klop de slagroom met suiker tot een yoghurt dikte.
Vul de glazen voorzichtig voor ⅓e met bouillon.
Schep 4 mooie ijsbollen en laat ze met een schone lepel voorzichtig in de bouillon zakken.
Giet de room via de lepel op de bouillon en garneer met de gehakte chocolade en een takje munt.

Life & Cooking

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug