Choco-cappuccino

choco_cappuccino (2K)

  • 200 g bittere chocolade
  • 50 cl melk
  • 10 cl room
  • 4 eetl. bruine rietsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • mespunt kardemompoeder
  • 10 g suiker
  • 4 cl sterke koffie
  • 10 cl melk
  • 10 cl slagroom
  • 4 bolletjes notenijs *
  • 4 reepjes geroosterde peperkoek

Laat de bittere chocolade smelten in een warmwaterbad.
Verwarm de 50 cl melk en 10 cl room met de bruine rietsuiker, de cacaopoeder en de kardemompoeder.
Roer er de gesmolten chocolade door.
Verdeel over de 4 glazen.
Laat afkoelen, en verder koud worden in de koelkast.
Los 10 g suiker op in de sterke koffie.
Giet er 10 cl melk en 10 cl slagroom bij.
Mix op hoge snelheid tot het mengsel schuimt.
Verdeel over de glazen.
Werk af met een bolletje notenijs en serveer met een reepje geroosterde peperkoek.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug