Choco-cappuccino

choco_cappuccino (2K)

  • 200 g bittere chocolade
  • 50 cl melk
  • 1 dl room
  • 4 eetl. bruine rietsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • mespunt kardemompoeder
  • 10 g suiker
  • 4 cl sterke koffie
  • 1 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 4 bolletjes notenijs *
  • 4 reepjes geroosterde peperkoek

Laat de bittere chocolade smelten in een warmwaterbad.
Verwarm de 50 cl melk en 1 dl room met de bruine rietsuiker, de cacaopoeder en de kardemompoeder.
Roer er de gesmolten chocolade door.
Verdeel over de 4 glazen.
Laat afkoelen, en verder koud worden in de koelkast.
Los 10 g suiker op in de sterke koffie.
Giet er 1 dl melk en 1 dl slagroom bij.
Mix op hoge snelheid tot het mengsel schuimt.
Verdeel over de glazen.
Werk af met een bolletje notenijs en serveer met een reepje geroosterde peperkoek.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug