Cecilia aardbeien

Het is een soort toetje, en het is 'very' lekker!
Amerikaans, met een bereidingstijd van 10 minuten.

  • 500 g aardbeien
  • 250 g verse abrikozen of 200 g gedroogde abrikozen
  • 50 g honing (ca. 2 eetl.)
  • 2 glaasjes notenlikuur van elk 2 cl
  • 1 glaasje kirschwasser van 2 cl
  • 1 pak vanille-ijs van 300 g *

Zet circa een half uur van tevoren 4 dessertbakjes in de koelkast om door en door koud te worden.
Spoel de aardbeien onder de koude kraan af en haal de kroontjes eraf.
Laat ze vervolgens enige tijd op een zeef heel goed uit lekken.
Was de abrikozen en bet ze met keukenpapier droog.
Pel ze, haal de pitten eruit en pureer het vruchtvlees in de mixer of wrijf het door een zeef.
Verwarm de honing een tikje en roer er dan de abrikozenmoes doorheen.
Parfumeer dit mengsel na afkoeling met beide drankjes.
Snijd het vanille-ijs in blokjes en leg deze in de dessertbakjes.
Verdeel de aardbeien hierover en dek ze af met de abrikozen-puree.
Dien dit dessert meteen op voordat het ijs gaat smelten.

Bron: Smulweb

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug