Cappuccinoijs

  • 12 eierdooiers
  • 250 cc volle melk
  • 150 cc slagroom
  • 75 g witte bastardsuiker
  • 5 g vanillesuiker
  • 1 twee zakjes Nescafe oploscappuccino
  • 1 reep pure chocolade

Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Voeg toe het zakje (of twee) Cappuccino.
Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengesel.
Het mengesel gaat vervolgens 40 à 50 minuten in de ijsmachine.
Het ijs is klaar als de machine stopt (bij mij) of als het ijs voldoende stevig is.

Tip
Serveer met niet al te zoete slagroom, decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao.
Direct koffie erbij serveren.

Bron: Astrid Veltman

Terug