Bosvruchtenijs met warme bramen

Bosvruchtenijs met warme bramen

voor 2 personen

  • 1 doosje bramen (125 g)
  • 10 cl rood druivensap
  • 1 schijf citroen
  • 2 theel. maizena
  • 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs *

Was de bramen.
Breng het druivensap met de schijf citroen aan de kook.
Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen.
Verwijder de schijf citroen.
Meng de maizena aan met een lepel water en bind hiermee het druivensap.
Schep in glazen coupes en bolletjes bosvruchtensorbetijs en verdeel de warme bramen er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsfilets met hazelnootsaus, witlof en aardappelen.

Bramen over?
Bewaar zacht fruit zoals bramen, aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Bron: Voedingscentrum

*(Alle ijssoorten zijn verkrijgbaar bij uw ambachtelijke ijsbereider.)

Terug