Basisrecept roomijs - I

  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 5 g vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 30 cl volle melk
  • 20 cl slagroom

Kristalsuiker met vanillesuiker en eidooiers kloppen en al roerende de volle melk eraan toevoegen.
Slagroom apart kloppen tot bijna stijf, en meng dit met het eidooier-suikermengsel.
Het mengsel in de ijsmachine doen.
Voor kaneelijs: aan het begin van de bereiding al kaneel toevoegen.
Probeer ook eens een combinatie van chocoladevla met slagroom en gehakte nootjes (walnoot of hazelnoot).

Bron: Astrid Veltman


Basisrecept roomijs - II

  • 150 g suiker
  • 5 eidooiers
  • 500 cc kokende melk

Suiker en eidooiers door elkaar roeren, totdat het mengsel een lint vormt.
Geleidelijk de kokende melk toevoegen; op een zacht vuur roeren totdat de massa aan de lepel blijft hangen, LAAT HET MENGSEL NIET KOKEN!
De massa door een fijne zeef gieten en onder af en toe roeren af laten koelen.
Is het mensel voldoende koud dan het ijs volgens de handleiding van de ijsmachine bereiden.

Bron: Astrid Veltman

Terug