Basilicumijs

  • ½ l volle(boeren)melk
  • 225 g suiker
  • 8 eidooiers
  • 1 citroenschilletje
  • 1 bosje basilicum, blaadjes en steeltjes gescheiden

Breng de melk met suiker, citroenschil en basilicumstelen op een gematigd vuur aan de kook.
Klop met een staafmixer de eidooiers door de zachtjes kokende compositie.
Zeef het mengsel en koel het snel terug (b.v water met ijsblokjes met daarin een kom met de compositie).
Laat de keukenmachine draaien, voeg de basilicumblaadjes toe en pureer ze.
Schenk een beetje van de ijscompositie erop en laat nogmaals draaien tot de basilicum volledig is gepureerd en gemengd met de ijscompositie.
Schenk nu de rest van de compositie erop en laat nog even draaien tot een egaal lichtgroene kleur is ontstaan.
Draai de ijscompositie vervolgens in een ijsmachine in ca. 20 minuten tot een zalvig ijsje en bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug