Bananenijs - I

  • 300 g rijpe bananen
  • 130 g fijne kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 eidooier
  • 10 cl slagroom
  • 30 cl volle melk

Pureer de bananen samen met de eidooier, suiker en citroensap.
Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk.
Plaats het vrieselement in de machine, schakel de motor in en giet het mengsel in de kom.
Bereidingstijd ongeveer 50 minuten.

Serveren
Doe op een fantasievolle manier in een coupe wat plakjes banaan, 1 eetlepel advocaat, 1 eetlepel bananenlikeur, plakjes kiwi, 2 ontpitte dadels (opengesneden) met daarin een halve walnoot en 2 bolletjes bananenijs.
Eventueel wat half geklopte slagroom.

Bron: Astrid Veltman


Bananenijs - II

  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 theel. maizena
  • ½ l melk
  • 1 theel. vanille-essence of
  • 1 vanillestokje, in 2-en
  • 3 rijpe bananen, fijngeprakt

Breng de melk aan de kook.
Doe intussen de eidooiers, suiker en maizena in een kom.
Klop deze ingredienten totdat het mengsel een bijna wit lint vormt.
Voeg de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen aan dit mengsel toe.
Voeg de vanille-essence toe.
Laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken totdat het dik wordt.
Voeg de bananen toe.
Laat de massa afkoelen en doe hem in de ijsmachine.

Bron: Astrid Veltman


Bananenijs - III

  • 250 gram geschilde bananen en gestampte bananen
  • 250 cl kirschsiroop
  • sap van 1½ citroen
  • suikersiroop
  • 50 cl ongeklopte room

De geschilde bananen en gestampte bananen 2 uur weken in de kirschsiroop.
Voeg het sap van 1½ citroen toe en wrijf het mengsel door een zeef.
Voeg zoveel suikersiroop toe totdat het mensel een suikergehalte van 20 - 21 % heeft bereikt.
Om het ijs romiger te maken kan je de ongeklopte room toevoegen.
Het mengsel koelen en bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.

Bron: Astrid Veltman


Bananenijs - IV

Bananenijs

  • 3 kleine bananen, geschild en gehalveerd
  • pure raw chocolade, reep 90 g
  • 1 theel. olie
 
  • 2 eetl. muesli
  • 6 ijsstokjes
  • bakpapier

Bekleed een bord met bakpapier.
Steek in elke halve banaan een ijsstokje.
Leg ze op het bak-papier en laat ze minstens 1 uur hard worden in de vriezer.
Smelt de chocola au bain-marie en voeg de olie toe.
Dip elke banaan in de chocola en laat de overtollige chocola eraf lopen.
Strooi de muesli erover en leg de ijsjes tot gebruik nog even in de koelkast.

Bron: Ekoplaza

Terug