Balsamico ijs

voor 1 liter
  • 2 vanillestokjes
  • 1 l room
  • 8 eierdooiers
  • 325 g suiker
  • 1 dl oude balsamico

Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en haal het merg eruit.
Voeg de stokjes en het merg toe aan de room en breng dit aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes trekken, neem de pan van het vuur.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig, lichtgeel, mengsel en giet, al roerend het warme roommengsel er langzaam erbij.
Doe het vanille-room- mengsel terug in de pan en laat het op een matige warmtebron binden.
Blijf roeren om schiften te voorkomen.
Passeer het mengsel door een fijne puntzeef (chinois fin) in een kom en laat in een bak, gevuld met ijswater, afkoelen en vervolgens in de koelkast door en door koud worden.
Draai er, volgens gebruiksaanwijzing, in de ijsmachine ijs van en voeg tijdens het vriesproces de balsamico-azijn toe, serveer direct.

Terug