Helado de azafran - Safraanijs

  • 2 koppen melk
  • sinaasappelschil
  • ½ theel. verkruimelde safraandraadjes
  • 6 eidooiers
  • snufje zout
  • ⅓ kop suiker
  • 1¾ kop slagroom
  • ongezouten pistachenootjes

Breng de melk met de sinaasappelschil aan de kook.
Zeef de melk in een vuurvaste kom en gooi de schil weg.
Voeg de safraan toe aan de melk en laat 20 minuten trekken.
Klop intussen de eidooiers, zout en suiker in een kom en voeg deze aan de warme melk met safraan toe.
Giet het mengsel in een metalen schaal en hang deze in een pan met zacht kokend water (au bain-marie).
Klop het mengsel tot en schuimig en dik is.
Haal de schaal van het vuur en laat het afkoelen.
Klop vervolgens de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door de pudding van melk, eidooiers en safraan.
Vries het geheel is (iedere twee uur even met een vork doorroeren).
Serveer het ijs met fijngehakte pistachenootjes.

Gepubliceerd door: Giessenborch tapas recepten

Terug