Ananassorbet - I

  • 1 grote ananas
  • ± 120 g suiker
    (de hoeveelheid is afhankelijk van het suikergehalte van de ananas)
  • 1 eetl. limoensap
  • ijsmachine

Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd de vrucht in stukken.
Pureer de stukken met het vrijkomende sap en het limoensap in de blender.
Breng ½ dl water aan de kook, los de suiker hierin op en laat afkoelen.
Meng de ananaspuree met de suikerstroop en draai er (volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine) sorbetijs van.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Ananassorbet - II

  • 50 cl ananaspuree
  • 125 g suiker
  • 5 druppels vanille-essence
  • 2 eetl. rum

Zeef de puree om de vezels te verwijderen.
Laat de suiker smelten in de puree; voeg de vanille-essence en de rum toe.
Goed doorroeren.
Doe het mengsel over in de ijsmachine.
Vul er een uitgeholde ananas mee.

Bron: Astrid Veltman


Ananassorbetijs - III

Ananassorbetijs

  • 25 cl water
  • 200 g suiker
 
  • 500 g ananas stukjes, diepvries

Breng het water aan de kook in een steelpannetje.
Draai het vuur uit en voeg de suiker toe.
Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Doe de stukjes ananas in de kom van een blender of in de keukenmachine.
Voeg de suikersiroop toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook).
Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur terug in de diepvries.
Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur in de diepvries.
Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen.

Bron: LoveMyFood

Terug