Aardbei framboos yoghurtijsjes

  • 350 g Griekse yoghurt of hangop
  • 100 g verse aardbeien
  • 50 g verse frambozen
  • 1 eetl. honing
  • houten stokjes
  • papieren bekertjes

Doe de yoghurt in een mengkom en voeg hier de honing aan toe.
Roer dit goed door en proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak.
Snij de aardbeien in partjes en verwijder de kroontjes en doe de frambozen erbij in een apart bakje.
Prak dit met een vorm bij elkaar.
Het is niet erg als je nog stukjes hebt.
Voeg het fruit bij de yoghurt en roer dit losjes even door.
Je wilt geen egale massa krijgen dus gewoon een paar keer heen en weer en dan klaar
Schep de yoghurt in de papieren bekertjes (ongeveer half vol anders wordt het een wel heel groot ijsje) en zet deze voor een uur in de vriezer.
Na een uur haal je ze uit de vriezer en steek je de stokjes in het midden.
Die zullen nu netjes rechtop blijven staan.
Zet weer terug in de vriezer en probeer nog minimaal 3 uur extra geduld te hebben
Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen doop je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen.
Trek er voorzichtig uit.

Opmerking
Deze yoghurt ijsjes komen het beste tot hun recht als je ze even uit de vriezer haalt voor je ze gaat eten. Als ze te hard zijn komt het romige van de yoghurt niet goed naar voren. Even geduld hebben is dus het advies!

Bron: Simones Kitchen

Terug