Zuurkoolschotel met kaas en ananas

  • 100 g blanke rozijnen
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetl. olie
  • 400 g rundergehakt
  • peper
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 4 schijven verse ananas (of uit blik)
  • 1 zakje kaassaus
  • 500 g wijnzuurkool
  • 75 g geraspte kaas
  • sprietjes bieslook
  • een grote lage ovenschaal

Was de rozijnen, doe ze in een schaaltje en giet er kokend water over.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en hak intussen de sjalotjes fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes enkele minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Breng het op smaak met peper en kerriepoeder.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de mandarijnen uitlekken in een zeef.
Snijd 2 schijven ananas in blokjes, bewaar de andere voor de garnering.
Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing.
Laat de rozijnen uitlekken in een zeef.
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de rijst over de bodem.
Verdeel de helft van het gehaktmengsel erover.
Verdeel hierover de wijnzuurkool met de mandarijnen de ananasblokjes en de rozijnen.
Verdeel hierover de rest van het gehakt en als laatste laag de rest van de rijst.
bedek de schotel met de kaassaus en strooi er de geraspte kaas over.
Laat de schotel in 20 á 25 minuten gratineren in het midden van de warme oven.
Garneer de schotel met de overgebleven schijven ananas en sprietjes bieslook.

Bron: Astrid Veltman

Terug