Vleesspiesjes

voor 2 personen

  • 3 takjes peterselie
  • 150 g tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • 25 g ham (dikke plak)
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 6 houten satéprikkers

Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken.
Was de peterselie en knip of snijd het kruid klein.
Warm de grill voor.
Maak de tartaar aan met de peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het paneermeel en peper.
Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
Snijd de plak ham en het brood in blokjes.
Rijg aan 6 houten satéprikkers om en om gehaktworstjes, ham en brood.
Bak de spiesjes onder de hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met tomaten met radijs en aardappelsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug