Varkensvlees met prei en champignons

  • 500 g magere varkenslapjes
  • peper & zout
  • 1 eetl. bloem
  • 3 kleine preien
  • 300 g champignons
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl warme vleesbouillon
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. kerrie

Spoel het vlees onder de koude kraan af, dep het met keukenpapier droog en snijd het in reepjes.
Bestrooi het met peper en bestuif het licht met bloem.
Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
Veeg de champignons met een vochtige doek schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg de vleesreepjes toe en bak ze even op een hoog vuur.
Voeg de preiringen en de champignonplakjes toe en bak die al roerend 3 minuten mee.
Pel het knoflookteentje en pers het boven de pan uit.
Schenk de bouillon en de sojasaus erbij en laat het vlees op laag vuur ± 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng het gerecht met zout, peper en kerrie pikant op smaak.
Geef er rijst, pasta of aardappelpuree en een salade bij.

Variatie
Als u voor dit recept varkensfilet neemt, wordt het gerecht heel mager en fijn. Het vlees hoeft dan nog maar 10 minuten te sudderen, omdat het anders droog en taai wordt.

Tips
Het vlees wordt heel zacht als u het voor de bereiding 1 uur in een marinade legt van sojasaus, 1 eetlepel bloem, uitgeperste knoflook, peper en 1 eetlepel olie.
Een Aziatisch tintje krijgt bijna elk vleesgerecht als u in plaats van de knoflook een stukje geraspte gemberwortel aan het gerecht toevoegt.

Bron: Astrid Veltman

Terug