Gepaneerde reepjes varkensvlees met citroensaus

voor 2 personen

  • 300 g varkenslapjes
  • 1 ei
  • zout & peper
  • ½ theel. serehpoeder
  • paneermeel
  • 2 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ theel. citroenrasp
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. mayonaise
  • 25 g boter
  • 3 eetl. slaolie

Snijd het vlees in lange reepjes van 2 cm dik.
Klop het ei los met zout, peper en het serehpoeder.
Strooi wat paneermeel op een bord.
Haal de reepjes vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Meng de yoghurt met het citroensap, de citroenrasp, de gembersiroop en de mayonaise.
Verhit de boter met de slaolie en bak de reepjes varkensvlees hierin in ± 10 minuten rondom bruin en gaar.
Leg de reepjes varkensvlees op warme borden en geef het sausje erbij.
Lekker met andijvie met rozijnen en appel en aardappelpuree.

Bron: Astrid Veltman

Terug