Varkensoester à la Picasso

voor 2 personen

  • 2 varkensoesters, á 125 g
  • snufje zout
  • 4 cl droge sherry
  • 1 kiwi, in plakjes
  • snufje peper
  • 25 g amandelen, geschaafd
  • ½ appel, in schijfjes
  • 2 schijven ananas
  • ½ banaan, in plakjes
  • 2 eetl. olie

Dep de varkensoesters droog met keukenpapier.
Masseer het vlees met de olie.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur voor en bak de varkensoesters om en om in ca. 8 minuten tot ze rosé zijn.
Neem de varkensoesters uit de pan, leg het vlees op een bord en bestrooi het vlees met zout & peper.
Dek het vlees af met aluminiumfolie en houd het vlees warm.
Voeg de amandelen aan bakvet toe, blus dit af met sherry en verwarm het fruit even mee.
Verdeel de varkensoesters en saus over 2 borden.
Schep de vruchten om het vlees heen.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Tip
In plaats van bananen, appel en kiwi kunt u ook aardbeien, kersen, perzik of sinaasappel gebruiken.

Terug