Schotel van varkenslappen of varkensnier met paprika's

  • 4 varkenslappen van 75 - 100 g of 4 varkensniertjes
  • 2 g zout
  • 100 g boter
  • (knoflook)
  • 2 uien
  • 2 - 3 paprika's
  • 3 tomaten of 2 lepels tomatenketchup
  • 4 eetl. water
  • 2 g zout
  • (peterselie)

Zout het vlees en bak het in de boter bruin of blancheer de niertjes, snijd
ze en bak ze bruin.
Wrijf desgewenst een vuurvaste schaal in met knoflook en beboter hem.
Neem het vlees uit e pan en leg het in de schaal.
Snijd de paprika's in reepjes.
Fruit de schoongemaakte en gesnipperde ui en de paprika in de boter.
Voeg de gehalveerde, ontvelde tomaten of de tomatenketchup met het water aan de ui toe.
Bestrooi het mengsel met het zout, laat ± 5 minuten smoren en leg het op het vlees of de nier.
Laat het gerecht, afgedekt met aluminiumfolie, midden in een vrij hete oven (± 200∞C) in ½ uur gaar worden.
Bestrooi het desgewenst met kleingesneden peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug