Varkenslapjes met honing en citroen

  • 4 magere varkenslapjes van circa 120 g per stuk
  • 2 eetl. honing
  • 1 eetl. mosterd
  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetl. sojasaus of ketjap
  • boter en/of olie om te braden
  • zout
  • versgemalen peper

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Roer de honing, de mosterd, het citroensap en de sojasaus of de ketjap met een scheutje water door elkaar.
Verhit de braadboter en/of olie in een koekenpan en bak de varkenslapjes aan beide kanten aan.
Bestrooi met wat zout & peper.
Schep de saus over het vlees in de pan, draai het vuur laag en laat het vlees, met een deksel op de pan, op laag vuur ± 15 minuten stoven.
Keer het in die tijd een paar keer om en voeg desgewenst een extra scheutje water toe.
Snijd de lapjes klein en serveer met pasta.

Bron: Astrid Veltman

Terug