Varkenslapjes met champignon-kaassaus

  • 1 ui
  • 150 g champignons
  • 75 g boter
  • 2½ eetl. bloem (25 g)
  • 1½ dl melk
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • peper
  • 6 eetl. paneermeel
  • 1 ei
  • 4 magere varkenslapjes ยท 100 g

Pel de ui en snipper hem fijn.
Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit in een steelpan 2½ eetlepel boter en bak de ui 3 minuten zachtjes.
Voeg de champignons toe en bak ze 4 minuten mee.
Roer er de bloem door en voeg al roerend de melk en 1 dl water toe.
Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Laat deze 5 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren.
Voeg de kaas en het citroensap toe en laat de kaas smelten.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Strooi in een diep bord het paneermeel.
Roer in een ander diep bord het ei los.
Wrijf het vlees in met zout & peper.
Haal het vlees eerst door het ei en wentel het dan door de paneermeel.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het vlees in 10 minuten goudbruin en gaar; keer het af en toe.
Verwarm intussen de grill op de hoogste stand voor.
Verwarm al roerend de saus.
Leg het vlees in een ovenschaal en schenk de saus over.
Laat de saus op het rooster vlak onder de grill in 1 minuut lichtbruin kleuren.

Bron: Astrid Veltman

Terug