Varkenslap met Thaise vissaus

Varkenslap met Thaise vissaus

  • 500 g varkenslappen
  • 1 ui
  • 1 groene peper
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
 
  • 1½ eetl. olie
  • 1 eetl. Nam Pla (Thaise vissaus)
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • snufje zout
  • snufje peper

Snipper de ui.
Verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in ringetjes.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers deze uit.
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in repen.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.
Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout.
Fruit de ui 5 minuten in de bakolie met de peper en de knoflook.
Bak de paprika 5 minuten mee.
Schep het limoensap, de -rasp, de vissaus, de djeroek poeroetblaadjes, peper en zout erdoor en leg het vlees tussen het uienmengsel.
Smoor het vlees in een gesloten pan in ± 30 minuten gaar.
Serveer het met het mengsel erop.

Lekker met jasmijnrijst en roergebakken sugarsnaps.

Bron: Vlees.nl

Terug