Varkenskoteletten met venkelzaad en rode wijn

Varkenskoteletten met venkelzaad en rode wijn

  • 1 citroen
  • handjevol peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 8 eetl. olijfolie extra vergine
 
  • 1 gulle theel. venkelzaad
  • 4 varkenskarbonades (ik nam rib)
  • 12½ cl rode wijn

Rasp de helft van de citroen heel dun.
Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng met de citroenrasp, olijfolie, venkelzaad en wat peper.
Zout de karbonades grondig en wentel ze in het mengsel.
Leg in een koekenpan met de rest van het mengsel, zet het vuur hoog en bak de karbonades net aan gaar in 2 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en schenk de wijn in de pan.
Laat op laag vuur en zonder deksel 10 minuten sudderen en indikken.
Je moet een bijna-stroopje overhouden maar pas op, het indrogen kan opeens heel snel gaan.
Voeg dan een drup water toe.
Warm en wentel de karbonades nog 2 minuten in de saus en serveer.
Ik gaf er pompoen uit de oven bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug