Truffade, aardappelen met kaas uit de Auvergne

Truffade, aardappelen met kaas uit de Auvergne

  • 1 kg vastkokende of halfkruimige aardappelen, geschild, in blokken
  • 100 g mager rookspek, in reepjes
  • 4 eetl. eendenvet of olie
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 250 g jonge of jong belegen boerenkaas, grof gesneden

Doe de aardappelen met het spek en de olie of het vet in een koekenpan.
Voeg zout toe en smoor op laag vuur onder een deksel tot de piepers gaar zijn (circa 20 minuten).
Haal het deksel weg, zet het vuur wat hoger en schep en druk met de spatel om de stukjes half kapot te maken.
Bak tot het lekker kleurt.
Voeg de knoflook toe.
Nauwelijks meebakken betekent auvergnate heftigheid, iets langer maakt het milder.
Geef een draai aan de pepermolen, voeg de kaas toe en laat die al omscheppend smelten.
Wacht niet, maar serveer meteen, anders wordt de kaas stug.
Serveer met een groene, beknoflookte salade en denk niet dat dit klein ogende gerecht te weinig zal zijn (tenzij je pubers in huis hebt).

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug