Tournedos met sjalotten en ontbijtkoek

Tournedos met sjalotten en ontbijtkoek

  • 4 tournedos
  • 30 cl volle rode wijn
  • 30 cl gevogelte fond
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 2 tenen knoflook, gepeld
 
  • 2 takken tijm
  • 4 eetl. appelstroop
  • 3 eetl. olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 250 g sjalotten, gepeld

Halveer de sjalotten.
Meng de wijn en fond in een pan en kook samen met de appelstroop en gehalveerde sjalotten- tot éénderde in.
Droog de ontbijtkoek 10 minuten op 100 ºC in de oven en kruimel deze fijn.
Draai hierna de oven naar 80 ºC.
Bestrooi de tournedos met peper en zout.
Bak ze even kort op hoog vuur tot de buitenkant goudbruin is.
Bak de tenen knoflook en de tijm kort mee.
Leg de ontbijtkoekkruimels op de tournedos en zet het geheel in een ovenschaal in de oven.
Laat in 8 minuten medium-rosé worden.
Serveer de tournedos met de jus van sjalotten.
Lekker met winterse groenten en knolselderijpuree.

Bron: Aldi

Terug