Tomatenrijst met rookworst

Tomatenrijst met rookworst

voor 2 porties

  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 duopak gerookte spekreepjes (ca. 250 g)
  • 1 bouillonblokje
  • 400 g witte rijst
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetl. oregano
  • 1 blikje tomatenpuree (140 g)
  • ½ theel. cayennepeper
  • 1 Gelderse rookworst, in plakjes

Zet een pan met 75 cl water en het bouillonblokje op het vuur.
Bak in een grote pan de spekreepjes in een klein beetje boter tot ze bruin beginnen te kleuren.
Voeg de paprika, bleekselderij, ui en knoflook toe en bak ca. 5 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
Neem de groenten en de spekjes uit de pan en zet apart.
Verhit nog een beetje boter in de pan en bak hierin de rijst even aan tot de korrels glanzen.
Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat op laag vuur koken tot de rijst gaar is.
Voeg zo nodig wat extra water toe.
Verwijder het laurierblaadje.
Roer de tomatenpuree, oregano en cayennepeper door de rijst.
Voeg de groenten en de rookworst toe en schep goed door elkaar.
Laat nog even doorwarmen tot de rookworst goed warm is.

Tip
Voor een lichtere variant kan je de spekreepjes vervangen door hamblokjes.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug