Thaise biefstuk met mango

Thaise biefstuk met mango

  • 125 g taugé
  • 2 middelgrote mango’s
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 4 kropjes little gem sla (of blaadjes van een krop sla)
  • 4 stukken biefstuk à 125 tot 150 g
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • olie of boter om te bakken
    • dressing
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember à 2 cm
  • 1 klein uitje of sjalotje
  • 1 eetl. palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 2 limoenen
  • scheut donkere sojasaus

Snijd voor de dressing de knoflook, gember en het uitje zo fijn mogelijk.
Bak dit in een klein beetje olie een minuutje of twee.
Knijp de limoenen boven het pannetje uit en voeg een scheut sojasaus en de suiker toe.
Roer dit mengsel goed door en laat het ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen en laat het daarna wat afkoelen.
Schil de mango’s en snijd het in stukjes.
Verwijder het steeltje en de pitjes van de rode peper en hak het pepertje fijn.
Halveer de komkommer door de lengte en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte eruit en snijd in stukjes.
Schep de taugé, komkommer, rode peper en mango met de helft van de dressing door elkaar.
Verdeel de sla over de borden en schep hier wat van het mango-mengsel op.
Rooster de cashewnoten en laat deze afkoelen.
Bak de biefstuk met tips uit de blog van Jan Splinter en snij het na het rusten in dunne plakjes.
Serveer het vlees op de salade en voeg tot slot de nootjes en nog wat dressing toe.

Bron: Foody
Gepubliceerd door: Natuurvlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug