Thais gestoofd rundvlees met broccoli en zilvervliesrijst

Thais gestoofd rundvlees met broccoli en zilvervliesrijst

  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel, 2 cm
  • 1 serehstengel of 1 theel. gedroogde sereh
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 200 g magere runderlappen
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout of kecap manis
  • 1 eetl. vissaus
  • 3 limoenblaadjes, diepvries
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 500 g broccoli

Pel de knoflook en hak de teentjes klein.
Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
Kneus de serehstengel.
Verkruimel de pepertjes.
Snijd het vlees in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
Giet er de sojasaus, de vissaus en 20 cl kokend water bij en voeg de limoenblaadjes toe.
Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
Stoof het vlees in 2 uur gaar.
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
Verwijder de serehstengel en de limoenblaadjes.
Geef de rijst en de broccoli bij het vlees.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug