Teriyaki gehaktballetjes met shii-take en prei

Teriyaki gehaktballetjes met shii-take en prei

voor 2 personen

  • 1 eetl. ketjap asin
  • 200 g witte rijst
  • 1 prei
  • 75 g shii-takes
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 200 g gekruid gehakt
    (half-om-half; kalfs-,runder- of kipgehakt)
  • 2 eetl. wokolie
  • 5 eetl. Conimex Woksaus Teriyaki Honing

Kook in ruim water met 1 eetlepel ketjap asin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was en snijd de prei in dunne smalle reepjes.
Maak de shii-takes schoon en halveer de grote paddestoelen.
Pel en snipper de ui.
Klop het ei los.
Meng het gehakt met 1½ eetlepel losgeklopt ei en de uisnippers.
Kneed het goed door en vorm er dan kleine gehaktballetjes van.
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wokolie in en wok hierin voorzichtig de gehaktballetjes een minuut of 3.
Schep ze de balletjes op een bord, schenk nog wat in de wok en roerbak hierin de prei en de shii-takes ongeveer 2 minuten.
Schep de gehaktballetjes terug in de wok en voeg ongeveer 5 eetlepels Conimex Woksaus Teriyaki Honing toe.
Wok alles nog een minuut.
Verdeel de warme rijst over 2 kommen of diepe borden en schep de teriyaki gehaktballetjes erbij.

Serveertip
Zet voor de liefhebbers bij de teriyaki gehaktballetjes met shii-take en prei
atjar, taugé en hot kroepoek op tafel.

Variatie
Kneed eventueel een fijngehakt teentje knoflook en een halve fijngesneden Spaanse peper door het gehakt.

Bron: Conimex

Terug