Tagliatelle met rauwe sla en erwtjes

Tagliatelle met rauwe sla en erwtjes

  • 1 ui, liefst rood
  • 6 eetl. olijfolie extra vergine
  • 5 cl witte wijn
  • 3 eetl. nam pla
 
  • 300 g diepvries doperwten
  • hart van een krop sla
  • 400 g tagliatelle of fettucine
  • 100 g geraspte Parmigiano Reggiano

Snijd de gepelde ui een keer door en daarna in zeer dunne plakjes.
Bak die rustig in de olie tot ze zacht gaan worden, in 2 minuten.
Voeg de wijn, vissaus en doperwten toe, dek af en laat 7 minuten ontdooien en garen.
Draai daarna het vuur uit.
Snijd de sla in dunne, maar niet te lange reepjes (bladeren opvouwen helpt).
Breng een pan water aan de kook en doe er per liter 10 gram zout bij.
Kook de pasta al dente.
Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.
Voeg hem bij de erwtjes in de pan en meng grondig op zeer laag vuur.
Meng er beetje voor beetje de sla door.
Gebruik kookwater als er droogte dreigt.
Besprenkelen met meer extra vergine is toegestaan.
Serveer subiet (het koelt snel af) en bestrooi met Parmigiano.

Bron: Onno Kleyn

Terug