Tagliatelle met citroengehakt

Tagliatelle met citroengehakt

  • 1 citroen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 250 g rundergehakt (niet 'extra mager')
  • 1 theel. suiker
  • 400 g tagliatelle
  • handvol peterselie, gehakt

Boen de citroen onder de warme kraan als hij niet biologisch is.
Rasp de schil dun en pers hem daarna uit.
Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak het gehakt erin los.
Helemaal tot individuele kruimeltjes hoeft niet, moet niet, hier en daar een kluitje is lekkerder.
Doe er 4 of 5 eetlepels van het citroensap bij en het schepje suiker, plus genoeg zout.
Wie wil, maar ik liet het dapper achterwege, doet iets met een of andere pepersoort.
Kook de tagliatelle al dente in ruim water met 10 gram zout per liter.
Bewaar een kop kookwater en giet de pasta af.
Voeg hem bij het gehakt en meng grondig, terwijl je de citroenrasp en de peterselie erbij doet
Laat het vooral niet droog worden, daar heb je het achtergehouden kookwater voor.
Pronto!

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug