Tagliatelle met boursin en spinazie

Tagliatelle met boursin en spinazie

voor 2 porties

  • 200 g tagliatelle (of andere pasta)
  • 100 g ontbijtspek (plakjes)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kuipje boursin cuisine met knoflook en kruiden
 
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 200 g diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 3 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de saus terwijl de pasta kookt.
Snijd de ontbijspek in kleinere stukjes.
Verhit een klein beetje boter of olijfolie in een hapjespan en bak hierin het spek even aan.
Voeg de ui toe en bak mee tot de ui glazig wordt.
Voeg de boursin toe en laat ‘smelten’ tot er een saus ontstaat.
Voeg de cherry tomaten, spinazie en pijnboompitten toe en laat goed warm worden.
Giet de tagliatelle af en roer door de saus.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: LoveMyFood

Terug