Tagliata

Tagliata

  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 2 x 200 g kogelbiefstuk, op kamertemperatuur
  • handvol rucola
  • circa 3 eetl. olijfolie

Trek met de kaasschaaf voorzichtig – hij is bros – krullen van de kaas.
Bewaar ze op een bordje.
Als ze lang moeten wachten op eters, dek je ze af met folie.
Zet tien minuten tevoren de oven aan op 50˚ C en laat de schotel waarop je straks gaat serveren opwarmen.
Bak of rooster de biefstukken, maar laat ze zo rood als je nog lekker vindt.
Haal uit de pan, bestrooi met zout & peper, bedek met aluminiumfolie en laat drie minuten staan.
Snij het vlees dan aan plakken, dik of dun, net wat je lekker vindt.
Leg ze op de schaal en verdeel er de krullen parmezaan over.
Bestrooi met de rucola en besprenkel met een straaltje olijfolie.
Onmiddellijk opeten.

Bron: Onno Kleyn

Terug