Taartje van raapsteeltjes & lente-ui

Taartje van raapsteeltjes & lente-ui

voor 2 à 3 personen

  • 3 quichevormpjes van Ø 15 cm, of 1 vorm van Ø 20 – 25 cm
  • 1x basisrecept deeg
  • 1 bosje raapsteeltjes (circa 2 ons, blad en stelen)
  • witte gedeelte van 6 lenteuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 15 g geraspte oude geitenkaas
  • 12½ cl room
  • 2 eieren van blije kippen

Maak het basisdeeg volgens de beschrijving.
Was de raapsteeltjes en snijd het wit van de lenteuitjes in ringen van circa 2 cm dik.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak er de lente ui even in, tot glazig.
Voeg dan de raapsteeltjes toe.
Breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen peper.
Bak op redelijk hoog vuur tot alles is geslonken.
Knijp er dan de knoflookteen in uit, meng even op wat lager vuur.
Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
Knijp het vocht er goed uit.
Verwarm je oven voor tot 190 °C.
Klop de eieren met een garde en meng met de room.
Breng op smaak met zout & peper en een snufje vers geraspte nootmuskaat.
Drapeer de raapstelen met lente ui over je quichebodems en schenk er het roommengsel overheen.
Strooi er de geitenkaas overheen.
Zet de taartjes circa 25 minuten in de oven.
Laat 5 minuten afkoelen en serveer dan met de salade zoals in de intro omschreven.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug