Spruitenschotel

Spruitenschotel

  • 500 g aardappels
  • 250 g spruitjes
  • 250 g prei, in dunne ringen
  • 400 g lamsgehakt
  • 2 eetl. arachideolie (of andere bakolie)
  • 20 g boter
  • wat warme melk
  • zout
  • cayennepeper
  • paneermeel

Een eenvoudige ovenschotel.
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Kook ze en kook in een andere pan de geschilde aardappelen gaar – voeg op tijdens de laatste 5 minuten de prei toe.
Aardappels met prei afgieten en stampen.
Roer de melk en een klontje boter door de puree.
Spruiten afgieten.
Roer de spruiten door de aardappelpuree.
Bak de lamsgehakt in de olie rul.
Breng het op smaak met de peper en zout.
Schep de gehakt onder in een ovenschaal.
Daarover de laag puree met spruiten.
Stijk het glad.
Strooi er paneermeel over en leg er enkele klontjes boter op.
Zet onder een hete ovengrill en laat de paneermeel lichtbruin en krokant worden.

Opmerkingen
Halveren van de spruiten is niet nodig, tenzij ze heel erg groot zijn.
Wij gebruiken schapengehakt van zwartblesschapen. Dat is zachter van smaak dan het lamsvlees dat bij de slager te vinden is. Heeft met het ras te maken.

bron: NRC 31 maart 2008
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug