Spitskool met gehaktrijst

  • 400 g rijst
  • 400 g gehakt (varken of rund)
  • 750 g spitskool,
    gehalveerd, kern eruit, fijne repen gesneden en gewassen
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 eetl. scherpe kerriepoeder
 
  • 1 theel. djinten (komijnpoeder)
  • 1 theel. laos
    (poeder van galangawortel)
  • peper & zout
  • 1 tablet groentebouillon
  • ketjap

Een snelle en gezonde maaltijd.
Kook in een aparte pan de rijst met het (halve) bouillonblokje gaar; giet af c.q. het is meteen droog.
Neem een stevige pan, bijv. gietijzeren braadpan (kasserol).
Bak het gehakt rul.
Doe de ui erbij en bak even door.
Voeg de kool – evt. in porties, het slinkt snel – met de kruiden toe.
Schep regelmatig om.
Doe na kwartier de rijst erbij.
Maak het geheel op smaak af met de ketjap.

Serveer hier een frisse salade bij.

Opmerkingen
1) Kan natuurlijk ook met fijn gesneden witte kool.
2) De ketjap hebben wij later, op bord een beetje over de hap gedaan. Het is niet per sé noodzakelijk.
3) Ketjap vervangen door sojasaus mag ook.

Bron: Internet
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug