Speklapjes met citroengras

Speklapjes met citroengras

  • 500 g dunne speklapjes
  • circa 2 theel. poedersuiker
  • 6 stengels citroengras
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
 
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • 2 eetl. limoensap

Halveer de speklapjes, bestrooi ze met zout en bestuif licht met poedersuiker.
Laat een kwartiertje staan.
Pel de hardste buiten- en onderkant van de stengels citroengras en hak de rest fijn, fijner, fijnst.
Bak de speklapjes op halfhoog vuur bruin, in een droge koekenpan (er komt genoeg vet uit) in 8 - 10 minuten.
Draai af en toe om.
Haal uit de pan en bak er het citroengras, de chili en knoflook in tot de knoflook goudbruin kleurt.
Doe er de vissaus en het limoensap bij.
Serveer de speklapjes met het baksel en flink wat groente met sojasaus.
Erna: geen toetje.

Bron: Onno Kleyn

Terug