Spaghetti met spek, port en basilicum

Spaghetti met spek, port en basilicum

  • 100 g mager rookspek
  • 2 rode uien, ragfijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. rode port
  • 1 klein blikje tomatenpuree, of uit een tube
  • 400 g spaghetti
  • handje vers basilicumblad

De spekjes snijd je het liefste zelf; het kant-en-klare spul bevat water en te weinig smaak.
Bak de ui, het spek en de knoflook samen in de olie zoetjes tot de ui iets voorbij glazig is.
Maar bruin bakken is niet aan de orde, houd het vuur voldoende laag.
Voeg de port toe en laat in een minuut of 2 wat verdampen.
Roer de tomatenpuree los in een half kopje water en schenk in de pan.
Verhit door.
Kook de spaghetti lekker eventjes te kort, al dente dus, in ruim water met 10 gram zout per liter.
Bewaar een kop kookwater en giet de pasta af.
Meng op heel laag vuur grondig met de saus en de basilicum en gebruik kookwater om de smeuïgheid te bewaken.
Volgens mij is kaas totaal niet nodig, maar wie wil, die wil.

Bron: Onno Kleyn

Terug