Spaanse gemengde asperges

Spaanse gemengde asperges

voor 4 tot 6 porties

  • olijfolie
  • 2 gepelde knoflookteentjes, plus ½ theel. fijngehakte knoflook
  • 500 g broodblokjes,
    gemaakt van eendagsbrood, in blokjes van 1½ cm gesneden
  • peper & zout
  • 50 g in blokjes gesneden Spaanse chorizo
  • 200 g dunne asperges,
    in lengten van 2½ tot 5 cm gesneden
  • 1 bos lente-uitjes, gehakt
  • 8 grote eieren, geslagen
  • ½ theel. pimentón
  • 2 eetl. gehakte Italiaanse peterselie

Doe 3 eetlepels olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gepelde knoflookteentjes toe, laat ze zachtjes bruinen en verwijder ze.
Voeg de broodblokjes toe, breng op smaak met peper en zout, zet het geheel op een laag vuurtje en bak het zachtjes tot het licht bruin en knapperig is, ongeveer 2 minuten.
Verwijder het brood en leg het opzij om af te koelen.
Chorizo toevoegen en licht bakken.
Voeg de asperges toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak de asperges in 3 à 4 minuten tot ze gaar maar stevig zijn.
Voeg de lente-uitjes en fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Kruid eieren met zout, peper en pimentón.
Giet het in de pan en bak het 2 à 3 minuten en roer het met een houten lepel tot net zacht en romig is.
Voeg de peterselie toe en serveer onmiddellijk, met daarbij de gebakken broodblokjes.

Bron: David Tanis
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug