Slavink met piccalilly en courgette

Slavink met piccalilly en courgette

  • 4 slavinken
  • ½ courgette, blokjes 1 cm
  • 2 dl bouillon, of 2 theel. poeder
 
  • 2 eetl. droge sherry
  • 4 eetl. piccalilly
  • 2 theel. mosterd

Leg de slavinken in een koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur en smelt een beetje van het vet uit het spek, zodat de slavinken daarin kunnen worden gebakken.
Voeg eventueel een beetje water (niet meer dan 2 eetlepels) toe om aanbakken te voorkomen.
Zet het vuur nu wat hoger en bak de slavinken om en om in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de courgetteblokjes ca. 7 minuten in een pan met een bodem water (of kook de courgetteblokjes ca. 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron).
Houd het vlees warm op een voorverwarmde schaal.
Voeg courgetteblokjes, sherry en 2 dl bouillon toe aan het vet in de koekenpan.
Laat de saus kort koken en breng deze op smaak met piccalilly en mosterd.
Verdeel het vlees over 4 borden en schenk de saus over het vlees.

Lekker met rijst en gegratineerde tomaat.

Bron: Vlees.nl

Terug