Sla met kippenlevers

Sla met kippenlevers

  • 1 krop romana of 4 little gems
  • 250 g kippenlevers
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • zout & peper
    • vinaigrette
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wijnazijn
  • een theel. mosterd
  • zout

Gebruik van de romana het mooie hart.
Was en droog de sla (little gems zijn al schoon).
Verdeel in stukjes.
Verwijder ongerechtigheden van de levertjes en snijd ze in twee├źn.
Bak ze op halfhoog vuur in de boter gedurende een minuut of vijf.
Bestrooi met zout & peper.
Probeer ze niet te lang te laten garen, want dat maakt ze stug en taai.
Roep de eters aan tafel.
Meng de sla in een kom met de vinaigrette en het sjalotje en verdeel over de borden.
Schep de levertjes uit de pan en verdeel ook die.
Doe de 2 eetlepels azijn in de koekenpan, laat bruisen en roer met een spatel de aanbaksels los.
Schenk over de levertjes en serveer onmiddellijk.

Bron: Onno Kleyn

Terug