Schaapslever masala

Kaleji masala

Schaapslever masala

  • 500 g schapenlever, in reepjes
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 4 tomaten, fijngehakt
  • stuk gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. chilipoeder
  • 4 eetl. korianderpoeder
  • 1 theel. masala voor schaap (biryani of everest)
  • zout naar smaak
  • scheutje olie
  • optioneel: vers korianderblad ter garnering

Het stuk gember schillen en de 4 tenen knoflook van hun jasje ontdoen.
Vijzel het geheel fijn met een beetje zout, of, zoals wij het deden, heel klein hakselen met een keukenmachien.
U heeft er vier eetlepels van nodig.
Neem een stevige pan of wok.
Verhit een scheutje olie en smoor de ui een minuut of wat.
Doe de gember-knoflook(pasta) erbij.
Roerbak weer een minuut.
Doe dan de tomaat erbij en laat het geheel rustig sudderen.
Na een minuut of drie, vier, alle kruiden er in doen.
Goed doorroeren.
En dan de reepjes lever.
Nu min of meer een tien minuten tot een kwartier laten garen.
Dat heeft met de dikte van de repen lever te maken: ze moeten roze van binnen zijn, niet bloederig.
Serveer!
Drapeer er wat blaadjes verse koriander over.
En eet met brood of rotti, luidt het advies.

Bron: Kaushal Kadam
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug