Saltimbocca met kalfsvlees en rauwe ham

Saltimbocca met kalfsvlees en rauwe ham

  • 8 kalfsschnitzels
  • 16 kleine versie blaadjes salie
  • 16 plakjes rauwe ham
  • 1 - 2 eetl. bloem
 
  • 2 eetl. olijfolie
  • 25 g roomboter
  • 15 cl droge witte wijn

Sla de schnitzels plat.
Bestrooi het vlees met peper en zout en leg op elke schnitzel een blaadje salie en daarover een plakje rauwe ham.
Rol het vlees op en rol er nog een plakje ham omheen.
Zet dit vast met een spiesje en steek er nog een blaadje salie aan.
Rol de rolletjes door de bloem, schud het teveel aan bloem eraf.
Bak de rolletjes op hoog vuur rondom bruin in een mengsel van olie en boter in een overovenvaste koekenpan.
Schenk de wijn in de pan en zet de pan 6 - 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Bron: Natuurvlees.nl

Terug